miércoles, 5 de marzo de 2014

Facebook vol comprar una empresa de drons per ampliar l'accés a Internet per tot el món

Facebook continua la seva jornada de compres empresarials com aquell qui es compra un xiclet...

 

Després de la compra de WhatsApp i després de que el CEO de la companyia, Mark Zuckerberg, va dir al passat Mobile World Congress de Barcelona que es prendría un descans sobre noves adquisions, ara Facebook ha fixat un nou objectiu i està negociant l'adquisició de Titan Aerospace, fabricant de drons que volen a gran altura i amb gran autonomía. -No, no són els drons de guerra americans tant polemitzats últimament, només faltaría...-

 

 

Facebook s'ha interessat pel model Solara 60, que s'alimenta a base d'energia solar, vola a 65.000 peus, -vindria a ser 20.000km aproximadament- pot romandre a l'aire durant almenys 5 anys i soporta cargues de fins a 250kg, amb la idea de portar un acces a Internet a poblacions en les que la conexió no arriba mitjançant els enllaços terrestres.

 

Segons explica Cnet (empresa española d'anàlisi de tecnologies) aquesta operació estari avalorada en 60 millons de dolars, tot i que cap de les parts han confirmat oficialment que ambdòs companyies estiguin negociant.

 

Segons el portal, Facebook estaria interessat en fer volar 11.000 per tot el món, començant pel continent africà, on començar a desenvolupar arreu del món el projecte Internet.org, firmat per les grans companyies tecnològiques i que promou la promoció de serveis bàsics que van des del menjar fins la conexió de comunicacions.

 

Aquest no es el primer projecte innovador que proposa a través de vehícles aèris no triuplats a ampliar la possibilidad de conectarse a Internet des dels racons del món on no hi ha conexió. El juny del mes passat, Google ja va presentar el projecte Loon, on el que mitjançant globos estratosfèrics permetrà conectarse a Internet.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario