martes, 25 de febrero de 2014

Capitalisme "sense fronteres"

Aquests dies s'està celebrant, com ja sabem, el Mobile World Congress a Barcelona. Mark Zuckerberg, el creador del Facebook s'hi ha deixat veure per a parlar de la recent adquisició de Whatsapp i per a presentar el seu projecte "Internet.org", que va donar a conèixer el passat mes d'agost amb la colaboració d'empreses com Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Samsung i Qualcomm. 
Aquest projecte consisteix en conectar a tot el món, intenció que ja té Facebook, fent arribar l'accés a internet a les comunitats més desafavorides. Proporcionant uns serveis "bàsics" de missatgeria instantània, informació sobre el temps, l'economia, l'enciclopèdia Wikipedia, etc. Tot això ho ha presentat sota el lema-qüestió: És la comunicació un dret humà fonamental? Molts etiqueten aquest pretext de damagògia per a beneficiar principalment la seva pròpia butxaca i res més. Bill Gates va respondre a això: "Això de la tecnologia està molt bé, però hi ha qüestions molts més importants per a resoldre al món com la fam infantil." Com sempre, podem observar que el capitalisme "no té fronteres" en quant a engrandir les butxaques. Està per veure quins serien els beneficis reals d'aquesta idea per a les societats del món. 


Fonthttp://www.lavanguardia.com/tecnologia/mobile-world-congress/20140224/54401692516/mwc-2014-zuckerberg-conectar-el-mundo-internet-org.html#ixzz2uN4b9WKh 

No hay comentarios:

Publicar un comentario