jueves, 27 de febrero de 2014

Més cara que esquena

Es veu que aquests senyors dels bancs no n'aprenen. Si fa un temps vam sentir la història de que als directius de Bankia se'ls havia donat un bonus a principi d'any per l'exercici anterior que feia passar l'empresa de resultats positius a molt negatius, aquest cop ha sigut el Royal Bank of Scotland qui ha imitat la jugada.

Pagant bonus de 588 milions de lliures mentre se'n tenen pèrdues de 8,24 bilions (anglesos) els banquers demostren que els importa més aviat poc el benestar de la gent que confia en les seves entitats. Però el trist del cas és que no només són el banquers, moltes empreses importants s'han tornat psicòpates, des de farmacèutiques que tenen la cura que eradicaria les malalties que estan assotant els continents més pobres només per poder vendre la pal·liació dels símptomes i fer més diners, fins a empreses dedicades a la biotecnologia agrícola, que enlloc d'ajudar als agricultors venen llavors modificades genèticament, que han de ser tractades amb productes nocius per la salut i que un cop recollit el producte, si se'n volen tornar a sembrar les llavors, s'ha de tornar a pagar al distribuïdor.

Si bé és cert que l'objectiu de les empreses ha de ser crear riquesa, mai hauria de ser a costa d'éssers humans. Realment és d'hipòcrites pensar això i no actuar conseqüentment, ja que encara que semblin molt aïllats els casos anteriors, si hi pensem la majoria d'empreses multinacionals s'aprofiten en algun moment dels països en vies de desenvolupament, així que queda viure com fins ara i no queixar-nos si la jugada ens la fan a nosaltres o fer-hi alguna cosa al respecte... 

PD: la intenció no és crear una revolució, només conscienciar o recordar als possibles lectors la realitat del món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario